Zeppelin Reizen

Zuid-Afrika

In de gigantisch uitgestrekte republiek Zuid-Afrika vind je bijna alle bestaande landschapsoorten. Van ruige bergketens tot uitgestrekte vlaktes, van tropisch bos tot pittoreske baaien en stranden, van halfwoestijnen tot wijngebieden en bloemenvelden. Bovendien huizen in Zuid-Afrika de meest wonderlijke diersoorten, die je van dichtbij kan bewonderen. Met ook nog de moderne steden en authentieke dorpen, en hun boeiende geschiedenis en kleurrijke bevolking, is Zuid-Afrika een buitengewoon fascinerend land.

The Big Seven
Buffel, neushoorn, olifant, leeuw en luipaard noemt men de Big Five, de vijf grootste dieren van Afrika. Maar je denkt meteen ook aan de giraf en het nijlpaard, dus spreken we maar beter over de Big Seven. Op een rondreis door Zuid-Afrika maak je veel kans om deze indrukwekkende dieren te spotten. Met een jeep of safaritruck op ontdekkingstocht trekken in een van de prachtige nationale parken, onder deskundige begeleiding van ervaren 'rangers', dat is een onvergetelijke belevenis voor jong en minder jong. Want Zuid-Afrika is ook een originele en aantrekkelijke bestemming voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

Kaapstad
Van een Hollands fort en Kasteel de Goede Hoop, tot Robbeneiland waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen zat, Kaapstad kent een bewogen geschiedenis. Cape Town of 'Moederstad' was oorspronkelijk een bevoorradingspost voor Nederlandse schepen die op weg waren naar Indië, Oost-Afrika of het Verre Oosten. Kaapstad werd een van de eerste Europese nederzettingen ten zuiden van de Sahara. De beroemde Tafelberg domineert het uitzicht over deze unieke en prachtige stad, een van de allermooiste steden van onze planeet.

Download het volledige dossier

enkele hoogtepunten

  • Perfecte combinatie van wildlife, natuur en gastronomie
  • Verblijf in prachtige lodges, boutique hotels en landhuizen
  • Genieten en avontuur op uw eigen tempo
  • Intense safari experience in Sabi Sands en Kichaka Private Game Reserve
  • Selfdrive programma langs de Tuinroute van Port Elizabeth naar Kaapstad
  • Walvisspotten in Hermanus - Kaapstad, de mooiste stad ter wereld