Zeppelin Reizen

USA

De Verenigde Staten zijn een gigantisch land, bestaande uit vijftig staten, waaronder ook Alaska. In de VS wonen zo'n 320 miljoen mensen. De grote steden zijn uiteraard een grondig bezoekje waard. New York, Los Angeles, Chicago, Washington, San Francisco, Miami, enzovoort. Wereldsteden die een smeltkroes aan culturen herbergen en waarin je je eindeloos kan onderdompelen. .

De USA kent door de enorme oppervlakte ook een grote diversiteit aan landschappen. Prachtige kustgebieden, bergketens, woestijnen, dichte en onmetelijke bossen en gletsjers. Zowel de stads- als natuurmens kan hier zijn/haar hartje ophalen.

De Verenigde Staten hebben meer dan vijftig nationale parken, waarvan Yosemite, Yellowstone, the Grand Canyon, Bryce Canyon, Monument Valley en Denali National Park enkele van de bekendste zijn. Ieder park met een eigen karakter, maar allemaal onbetwistbaar oogverblindend mooi en indrukwekkend groot. Yosemite wordt met haar iconische rotsformaties, gigantische sequoia’s en kletterende watervallen ook wel het kroonjuweel onder de nationale parken genoemd. Yellowstone staat bekend om de bossen, geisers en modderpotten, terwijl Denali vele gletsjers en de hoogste berg van de VS herbergt: de Denali (of Mount McKinley). In Bryce Canyon en Monument Valley spelen de gevormde en grillige rotsformaties de hoofdrol in westernfilms. The Grand Canyon, uitgesleten door de Coloradorivier, is ook een onvergetelijk hoogtepunt,

Yellowstone National Park is één van de beste plaatsen in de VS om wilde dieren te spotten. Grizzlyberen, zwarte beren, wolven, poema’s, elanden en bizons. Ook in het Denali National Park in Alaska is een groot deel van deze dieren te vinden. ’s Werelds grootste bizonkudde dendert rond in het Custer State Park. De Everglades herbergen totaal andere wilde dieren: krokodillen en alligators, schildpadden, kleurrijke vissoorten en zilverreigers. Nabij Cape Cod is de walvissafari een must, om op zoek te gaan naar blauwe vinvissen en beluga’s. En vlak voor de kust van Homer in Alaska komen walvissen en orka’s goeiendag zeggen.

enkele hoogtepunten

  • De wereldsteden New York, LA, San Francisco, ...
  • Nationale parken zoals Yosemite, Yellowstone, ...
  • Grand Canyon en Monument Valley.
  • Las Vegas en de casino's.
  • Cruisen over routes in adembenemende landschappen.

 

Foto's Oost USA

 

Foto's West USA