Zeppelin Reizen

Peru

Imposante bergtoppen en uitgestrekte zoutvlakten in de Andes. Regenwouden met verrassend wildlife in de Amazone. Mysterieuze Incatempels en koloniale steden. Peru biedt een indrukwekkende, gevarieerde en onvergetelijke mix van cultuur, natuur, ontspanning en culinaire ontdekkingen. Latijns-Amerika op zijn best.

De verborgen Incasteden zoals het alombekende -en veelbezochte- Machu Picchu of de -kalmere- Incacitadel van Choquequirao zijn uiteraard een must. Prachtig gelegen op bergflanken vind je er de mooi geconserveerde ruïnes van Incasteden versierd met tempels, monolieten, pleinen en fonteinen.

De Amazone ontspringt in Peru en slingert zich door uitgestrekte wouden die wel 60% van Peru bedekken. De ongerepte natuur en grote diversiteit aan wilde dieren en kleurrijke planten nodigen uit om enkele van de meeste ongerepte natuurgebieden op aarde te ontdekken. Je kunt er wandelen, kanoën, grotten en watervallen bewonderen, vogels spotten, indianenstammen begroeten en gezellig overnachten. Papegaaien, dolfijnen, kaaimannen, schildpadden, slangen, jaguars, ... , bevolken natuurreservaten zoals Tambopata National Reserve en Manu National Park.

Peru bevat ontelbare culturele ontdekkingen, teveel om allemaal te beschrijven. De grote steden Lima en Cuzco, de Heilige Vallei der Inca's, het Titicacameer en de Uros-stam, de geometrische Nazcafiguren waarover je kan vliegen, de grafschatten van Sipan, de vestingstad Kuelap, de Adobestad Chan-Chan (UNESCO Werelderfgoed), enzovoort. Peru is een schatkamer zonder einde.

Van al dat reizen krijgt u ook honger en dorst, en dan is het heel aangenaam om te weten dat de peruaanse keuken top is. De voorbije 5 jaren won Peru de prestigieuze World Travel Award voor beste culinaire bestemming ter wereld. Een keuken die bekend staat om haar unieke geuren, kleuren en verfijnde kruidige smaken.

Een reis naar Peru? Waar wacht u nog op? Doen!

Download het volledige dossier

enkele hoogtepunten

  • De Incasteden Machu Picchu en Choquequiraro.
  • De Colca Canyon (2x zo diep als de Grand Canyon) en zijn condors.
  • De Amazone, regenwouden, fauna, flora en indianenstammen.
  • De Incamysteries van Sipan, Chan Chan, Kuelap, ...
  • Een vlucht boven de Nazcafiguren kolibrie, spin, aap en condor.