Zeppelin Reizen

Mexico

Mexico heeft de grootste Spaanstalige bevolkingsgroep ter wereld en staat bekend om haar rijke culturele geschiedenis. Het schiereiland Yucatán is misschien het meest geliefd onder toeristen, door de talrijke bezienswaardigheden.
Maar eigenlijk is heel Mexico een grote schatkamer en een aanenschakeling van hoogtepunten. De archeologische Mayasites, de kleurrijke koloniale steden San Cristóbal en Oaxaca, de metropool Mexico-stad en Teotihuacán met Aztekentempels- en piramides, en berglandschappen, woestijngebieden, regenwouden, enzovoort.

Oaxaca de Juárez is een stad in de zuidelijke Sierra Madre. Op weg naar Oaxaca kom je langs de spectaculaire actieve vulkaan Popocatépetl en de hoogste vulkaantop van Mexico, de Pico de Oziraba. De stad zelf staat bekend om haar kleurrijke binnenstad, die sinds 1987 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat.
Niet zo ver van Oaxaca ligt de ruïnestad Monte Albán. De terrassen, dammen, kanalen, piramides en heuvels van Monte Albán zijn uitgehouwen uit de berg en vormen een indrukwekkende panorama. San Cristóbal de las Casas is een stadje in de hooglanden van Chiapas en staat bekend om haar koloniale gebouwen. Het grootste gedeelte van de inwoners van San Cristóbal bestaat uit afstammelingen van de Maya’s.
Palenque is ook een archeologische Mayasite, die bekend staat om haar goed bewaard gebleven reliëfs en inscripties in de ruïnes.
Een ander bekende archeologische site en één van de zeven moderne wereldwonderen is het Mayacomplex Chichén Itzá, dat sinds 1988 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het complex is één van de meest bezochte Mayasites in Mexico. Chichén Itzá was het grootste Mayacentrum van het schiereiland Yucatán en gedurende de geschiedenis hebben verschillende volkeren er hun invloed nagelaten. Het complex wordt gedomineerd door de piramidevormige El Castillo, ook wel bekend als de Tempel van Kukulcan. Daarnaast biedt het complex een verzameling aan stenen overblijfselen van tempels, piramides, tombes en zelfs sportvelden.

Heerlijk ontspannen aan een Mexicaans strand is ook mogelijk. Playa del Carmen is van oorsprong een sfeervolle vissersplaats met prachtige witte zandstranden, wuivende palmen. De autovrije winkelstraat is het kloppend hart van Playa del Carmen: je vindt er winkeltjes, souvenirs, restaurants en leuke terrasjes. Daarnaast biedt het stadje nog vele andere activiteiten. Zo kun je er gaan snorkelen, zwemmen met dolfijnen, diepzeevissen om vervolgens je eigen vangst klaar te maken, en allerlei watersporten doen. Playa del Carmen is bovendien ook de uitvalsbasis voor een dagtocht naar het eiland Cozumel. Het koraalrif voor de kust van dit eiland behoort tot de grootsten ter wereld. Het binnenland van Cozumel en het zuidelijke Punta Sur hebben bovendien ook hun eigen Maya-sites. Playa del Carmen... een mix van strand en cultuur om een reis mee af te sluiten.

Download het volledige dossier

enkele hoogtepunten

  • De miljoenenstad Mexico City.
  • Teotihuacán met Aztekentempels en -piramides.
  • Mayacomplex Chichén Itzá en de tempels van Palenque.
  • De kleurrijke binnenstad van Oaxaca de Juárez.
  • De koraalriffen aan Playa del Carmen.