Zeppelin Reizen

MaleisiË

De oneindige schoonheid van het betoverende Maleisië heeft al menig reizigershart sneller doen kloppen. Eeuwenlang trokken handelaars en ontdekkers naar dit land om hun geluk te zoeken of om een plaats te vinden waar zij zich konden vestigen. Gebruiken en talen afkomstig uit alle delen van de wereld vermengden zich met de rijke traditie van de inheemse bevolking tot een diverse en fascinerende cultuur.

De zon schijnt altijd in Maleisië, zodat men er het hele jaar door op vakantie kan. Voor avonturiers ligt de verheven top van de Kinabalu uitnodigend in het landschap en de indrukwekkende Mulu Caves wachten erop onderzocht te worden. Een bezoek aan een longhouse in Sarawak is onvergetelijk en een trektocht in het oorspronkelijke regenwoud van Taman Negara mag niemand missen. Zonaanbidders kunnen hun hart ophalen langs de kilometers lange zandstranden van de oostkust van West-Maleisië en liefhebbers van lekker eten komen overal aan hun trekken. En voor wie van winkelen houdt, zijn Kuala Lumpur en Penang ware koopjesparadijzen.

Maleisië beschikt over een uitgebreid net van spoorwegen (in West-Maleisië) en wegen en is goed bereikbaar per vliegtuig. Door de politieke stabiliteit en de snel groeiende economie is het een aantrekkelijk land, zowel als vakantiebestemming als voor zakenreizen. Het toerisme heeft het karakter van de mensen gelukkig niet veranderd, in tegendeel: het heeft hen ertoe aangezet hun rijke erfenis te behouden en te delen met anderen.

Er is ontzettend veel te doen in Maleisië. Wanneer u van zon, zee en strand houdt, kies dan voor het eiland Langkawi of Perhentian. Geniet u liever van de natuur en een koeler klimaat? Bezoek dan de Cameron Highlands waar zich uitgestrekte theeplantages bevinden. De lokale bevolking komt hier graag om de hitte in de rest van het land te ontvluchten. Voor shoppen dient u echt in Kuala Lumpur te zijn.

Naast grote winkelcentra en andere moderne gebouwen, vindt u hier ook diverse gebouwen uit vroegere tijden. De stad biedt vele bezienswaardigheden als Merdeka Square, de KL Tower en het nationale monument. Entertainment kunt u onder andere vinden in het winkelcentrum Berjaya Times Square waar zich het grootste indoor pretpark ter wereld bevindt. Meer entertainment is te vinden in de Genting Highlands, de enige plek in Maleisië waar gokken legaal is. Het gebied staat vol met casino's met de nieuwste gokkasten, luxe resorts en dure hotels. Ook is dit gebied enorm populair onder de lokale bevolking.

Download het volledige dossier

enkele hoogtepunten

  • Kuala Lumpur bewonderen vanaf de Petronas Towers.
  • Orang-Oetans ontmoeten in de jungle.
  • Zwemmen met zeeschildpadden.
  • Mount Kinabalu en de Mulu Caves.
  • Heerlijk eten en drinken, en zonnekloppen op hemelse stranden.