Zeppelin Reizen

JAPAN

De hoofdstad Tokyo ligt op het grootste eiland van Japan ‘Honshu’. Hier kom je meteen in aanraking met de bijzondere Japanse sfeer, een sterke dynamiek tussen westerse invloeden en de Aziatische cultuur. Het westen van Tokyo is bergachtig, met de Japanse Alpen en het historische Takayama. Kyoto ligt ten zuiden van Tokyo, een stad vol tempels en een van de mooiste steden in Japan.

De metropool Tokyo (35 miljoen mensen) bestaat uit meerdere steden met elk een heel eigen karakter. In Harajuku vind je de hipste boetiekjes, in Shibuya de allerlaatste modetrends en in Akihabara gloednieuwe en stokoude elektronische snufjes, games en mangacafés.

Naast Tokyo is Kyoto een van de absolute hoogtepunten van Japan. In het centrum vind je chique winkels en gezellige straatjes met restaurants. Het échte pure Kyoto bevindt zich aan de randen van de stad, met aan de voet van de bergen prachtige tempels, eeuwenoude wandelpaden en bamboebossen.

Japan heeft ook veel tempels. Alleen al in Kyoto zijn er 1.600 Boeddhistische en 400 Shintoïstische tempels. Tempels kunnen midden in de stad staan, in grote parken (Meiji tempel in Tokyo) of diep in de bossen (tempels op de berg Koyasan). Soms vind je bij een tempel een Zen-tuin, opgebouwd uit enkel grind en steen. Een plek van meditatie en zelfreflectie, zoals de Ryōan tempel in Kyoto.

Het Japanse eten is vaak het eerste element van de Japanse cultuur waardoor mensen met dit fascinerende land in aanraking komen. De Japanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld, en is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Download het volledige dossier

enkele hoogtepunten

  • Bruisende metropool Tokyo en spirituele tempelstad Kyoto.
  • Traditioneel overnachten in een ryokan.
  • De Japanse keuken (werelderfgoed) ontdekken en liefhebben.
  • Sfeervolle en authentieke dorpjes.
  • Overweldigende natuur en rust in het binnenland.