Zeppelin Reizen

ETHIOPIË

Ethiopië is de bakermat van de mensheid, hier werden de oudste menselijke resten ter wereld opgegraven. Unesco heeft in het hele land zowel natuur- als cultuurgebieden opgenomen in de Werelderfgoedlijst. De grote verscheidenheid maakt Ethiopië tot één van de boeiendste bestemmingen van Afrika.

In het noorden laat u zich betoveren door de eeuwenoude obelisken, kastelen, kloosters en rotskerken. In de zuidelijke savannes leven etnische stammen zoals de Mursi. De oneindige variatie in natuurpracht is opmerkelijk: ruige gebergtes, vruchtbare hoogvlakten, woestijnen, de meren van de Riftvallei met krokodikken en nijlpaarden, en grote rivieren zoals de Omo en de Blauwe Nijl.

Ethiopië heeft een héél rijke geschiedenis, culturele tradities, wilde dieren en parken. De prachtige natuur, de bijzondere historische monumenten en de interessante etnische minderheden maken dit tot een topbestemming. De hartelijkheid waarmee Ethiopiërs de buitenlandse bezoekers ontvangen, is overweldigend en doet je zeker terugkeren nar dit uitzonderlijke land.

Download het volledige dossier

enkele hoogtepunten

  • De rotskerken van Lalibela en de kastelen van Gondar.
  • Trekking in de Bale en Simien Mountains en verrassend wildlife.
  • Ruïnes van Aksum, ooit de thuis van een bijzondere beschaving.
  • Per boot naar de kloosters van Lake Tana eiland.
  • ¬National Museum in Addis Abeba, met o.a. het skelet van Lucy.