Zeppelin Reizen

Canada

150 jaar en Great!

Canada is een prachtig uitgestrekt land, ruim 320 keer de 'grootte' van België en maar 35 miljoen inwoners, met kleurrijke, gastvrije en interessante steden, elk met een kenmerkende eigenheid: Vancouver, Toronto, Montreal, Quebec, Ottawa, Calgary, Halifax, ...
Een stedelijke omgeving waar de kracht van de natuur niet wordt ingeperkt, wel deel van uitmaakt. Natuur en stad zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat kan ook moeilijk anders, want in Canada valt ontzettend veel overweldigende natuur te bewonderen. De helft van het land is bebost. Er komt gewoon geen einde aan de natuurpracht.

150ste verjaardag
In 2017 kan je het Canadese natuurparadijs gratis bekijken en beleven, want Canada bestaat dan 150 jaar. In 1867 kwamen de provincies samen tot een verenigd Canada. En dat vieren ze: in geen enkel van de 46 nationale natuurparken moeten bezoekers toegangsgeld betalen.

The Great Trail
Nog in 2017 opent Canada het langste netwerk van recreatieve paden, The Great Trail. Een grotendeels autovrije route die het gigantische land van kust tot kust doorkruist, meer dan 24.000 km lang. De route is bedoeld voor outdooractiviteiten zoals fietsen, wandelen en paardrijden, maar er zijn ook veel andere specifieke activiteiten te doen in de nabije omgeving, zoals kajakken of raften, en in de winter zelfs skiën en sneeuwscooterrijden.

Een reis naar Canada is een ervaring die je meermaals wilt beleven.

enkele hoogtepunten

  • Prachtige steden ontdekken: Vancouver, Toronto, Montreal, Quebec, Ottawa, Calgary, Halifax, ...
  • De ongetemde wildernis van de vele wonderlijke nationale parken.
  • Ruigheid van de Rocky Mountains.
  • Kustgebieden van British Columbia.
  • Cruisen over routes in adembenemende landschappen.

 

Foto's Oost Canada

 

Foto's West Canada