Zeppelin Reizen

Botswana

Botswana is één van de meest welvarende en stabiele landen van Afrika, en bestaat uit enkele van de best bewaarde stukken wildernis op aarde. Een land van indrukwekkende schoonheid.

Een uniek stuk Afrika met spectaculaire contrasten tussen verschillende landschappen: de waterwereld van de Okavango Delta en de kaalheid van de Makgadikgadi Pans, de dorre zandvlaktes en savannes. Hier stroomt de Okavango, één van de machtigste rivieren van Afrika. De Okavango Delta, en onbetwistbaar natuurwonder, wordt gevormd doordat de rivier niet naar zee loopt, zoals gewoonlijk, maar wel doodloopt in het zand van de Kalahari-woestijn. De rivierdelta is een kronkelend netwerk van kristalheldere riviertjes, meertjes, lagunen en eilandjes.

Botswana staat voor ‘wildlife’, in haar puurste vorm. Gigantische kuddes olifanten en buffels bevolken de mopane-bossen en acacia-savannes. Hier maak je ook de meeste kans om de big five te spotten: leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn. Onvergetelijk!

Een wildernisavontuur dat gegarandeerd een onuitwisbare indruk nalaat bij elke reiziger. De lodges zijn in hoge mate exclusief en dus nooit druk bevolkt. Botswana kiest immers voor ‘high profile, low impact’-toerisme.

Download het volledige dossier

enkele hoogtepunten

  • Close encounters met de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, olifant en neushoorn).
  • Met de Mokoro (boomkano) door de moerasgebieden van de Okavangodelta.
  • Jeepsafari door Chobe Nationaal Park.
  • De Victoriawatervallen.
  • Rotsschilderingen van de San-bosjesmannen in de Tsodilo Hills.